keskiviikko 6. helmikuuta 2013

London calling!


Hi ya!Lauantaina käytiin Lontoossa ja se oli kaupunki oli MIELETÖN. Iso, kaunis ja jotenkin tosi lumoava! Lähdettiin matkaamaan aamulla 9.30 junalla kohti Lontoota ja matka kesti 1,5 tuntia. Tämän Lontoon reissun järjesti Ann Parsons, kuka vetää tätä koko ulkomaillatyössäoppimisjuttua. Ann ja hänen miehensä John matkustivat junalla meidän kanssa Lontooseen ja Jon veti meille esittelykierroksen Lontoon nähtävyyksistä.

Lontoon kaduilla oli muutama muukin ihminen ja ehkä 80% aurinkoisena lauantaiaamuna oli turisteja. Niin kuin myös mekin. Sightseeing –kierroksella näimme ainakin Westminister Abbeyn, Buckingham Palacen ja Big Benin. Junan ikkunasta nähtiin myös Lontoon silta, mutta se on pakko päästä näkemään ihan livenä. Käveltiin myös ison puiston läpi, joka oli täynnä ihania oravia ja hirveän isoja ja ällöttäviä lintuja. Hyi. Siis hyi ne linnut, ei oravat!

John oli hyvä opas ja kertoi mielenkiintoisia asioita, esimerkiksi Lontoon kaduilla nähtävistä sotilaista. Ne ovat ihan oikeita sotilaita. Osa heistä on taistellut maansa puolesta. He ovat kaikkea muuta kuin leikkisotilaita! Kadulla näkyi myös sotilas, joka oli ratsain. Hevonen vaikutti kaikkeen tottuneelta ja lungilta kaverilta, mutta silti herää kysymys: Nauttiikohan se elämästään? En usko. Mielettömät suitset sillä ainakin oli päässään!

Kaikkien upeiden nähtävyyksien jälkeen käytiin syömässä ravintolassa nimeltä Fiori. Paikka oli hieno ja ruoka oli hyvää! Ja kallista ;). Lounaan jälkeen alkoi shoppailuparatiisin metsästys. Oxford Streetiltä löytäisi kuulemma kaikki parhaat kaupat, ja siellä ne olivatkin. Primark, Bershka, New Look, etc. Kaikissa ei ehditty käydä, sillä Primark oli 3 kerroksinen jättiläiskauppa ja sen kiertämiseen meni 1,5 h! Forever21 ei löydetty ja se jäi harmittamaan.

Muutamassa muussakin kaupassa ja nähtävyydessä halutaan vielä käydä, joten suunniteltiin uutta matkaa Lontooseen meidän viimeiselle viikonlopulle Englannissa. Jihuu! Tästä meidän isäntäperheen isä Bob varoitteli. Ei tulla ehtimään tehdä kaikkea yhdessä päivässä. Primarkista lähti mukaan kahdet kengät, iiiiihana maastokuvioinen kauluspaita sekä tummanharmaa huppari ja kaikki tämä 41£, ei paha?! 


''
Voitte vaan kuvitella kuinka väsynyttä porukkaa oli junassa takaisin Hastingsiin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti