maanantai 18. helmikuuta 2013

Taas yksi työviikko ja Brighton part. 2


Hello everyone!

Maanantaina oli taas vapaapäivä kun työharjoittelupaikalla oli hiljaista, niinkuin aina maanantaisin. Täällä on myös maanantaisin tosi usein joitakin kauppoja ja kahviloita suljettuna. Outoa. Maanantaille oltiin suunniteltu, että lähettäisiin kaupunkiin nimeltä Rye. Se on enemmänkin sellainen vanha nähtävyyskaupunki eikä mikään shoppailuparatiisi. Maanantaiaamuna kuitenkin todettiin sään olevan kamala eikä ollenkaan hyvä nähtävyyksien kiertämiseen ja valokuvaamiseen, joten päätettiin pysyä Hastingsissa.

Puolen päivän aikaan käveltiin Vanhaan Kaupunkiin ja käytiin Kalastusmuseossa ja yritettiin löytää Hastingsin Luolat. Ja pah. Me ollaan Tiian kanssa niin huonoja suunnistajia, että ei tullu taas kesää. Päädyttiin kuitenkin sellaiseen paikkaan kuin East Hill. Viikonloppuisin tälle kukkulalle pääsee kulkemaan hissillä, mutta kun oli maanantai, täytyi kavuta loputtomat portaat ylös. Kukkulalta näkyi koko Hastingsin keskusta ja vähän pidemmällekkin sekä merimaisema oli mieletön. Portaiden vieressä oli istumapenkkejä ja niihin oli kaiverrettu poismenneiden henkilöiden nimiä ja kivoja asioita heistä. Niitä oli ihana lukea.

Kukkulalla oli iso peltoaukea ja todella märkää ja mutaista. Meinasin kaatua ainakin 5 kertaa! Kengätkin hörppäsi aimo annoksen vettä. Kengät litisten ja sukat märkinä käveltiin keskustaan lounaalle ja siitä vielä muutama kilometri kotiin. Joopajoo, oli myös ihan kuningasidea laittaa uudet kengät jalkaan tolle reissulle.

Vanha Kaupunki & East Hill kuvia:

Tiistaina mentiin taas työharjoittelupaikkoihin. Tammi-helmikuu on hiljaista aikaa ja sen kyllä huomaa. Huoh, miten tylsää. 8-tuntinen työpäivä tuntuu ikuisuudelta ja koko päivän jaloillaan seisoskelu on todella väsyttävää.

Tiistai-iltana lähdettiin tsekkaamaan mitä tapahtuu Vanhassa Kaupungissa. Täällä tosiaan juhlittiin Laskiaista viikon verran. Se oli viikon kestävä festivaali ja melkein joka päivä tapahtui jossakin jotain. Laskiaistiistai oli loppuhuipennus ja silloin Vanhassa Kaupungissa soitti erilaisia bändejä eri pubeissa ja ihmisiä parveili kaduilla. Festivaalin teemana oli Mardi Gras ja suurella osalla ihmisistä oli hienot aiheeseen kuuluvat maskit tai he olivat muuten pukeutuneet teeman mukaisesti. Meininki oli aikamoista, sillä ihmisiä oli niin paljon, että pubeihin ei mahtunut sisälle. Sielläkin pubissa missä me käytiin oli aavistuksen ahdas tunnelma.

Keskiviikko ja torstai oli aika hiljaiseloa. Aamulla töihin kävely, töissä seisoskelu ja töistä kotiin kävely. Torstaina oli ystävänpäivä ja Tiia sai ystävänpäiväkortin salaiselta ihailijalta. Hmm.. keneltäköhän? Ja sille tuli TIETYSTI paha mieli kun sillä ei ollut mitään mulle. That’s what friends are for.

Perjantaina meni taas yksi työpäivä ihan kivoissa tunnelmissa. Mun työkaverit on tosi mukavia. Etenkin vanhempi naiskampaaja Star. Joo, sen nimi on oikeasti Star. Niinku tähti. Se on todella mukava ja siltä oon oppinu paljon. Samoin nuorempi tyttö Vicky. Tooodella ihana tyyppi ja aivan mieletön kampaaja. Se tyttö osaa föönata tukkaa. Myös sen pelottavan Michaelin kanssa on mennyt hyvin. Se on ollut mulle tosi mukava ja on ollut mielenkiintoista seurata sen työskentelyä. Aluksi olin sen seurassa aina todella varpaillani, kun aamulla se ei saattanut edes tervehtiä. Nyt se jo tervehtii ja juttelee päivät pitkät. Mun pomo Julie antoi mulle taas maanantain vapaaksi. Julie on myös aivan ihana ihminen, joka koko ajan on huolehtimassa työntekijöistään ja asiakkaista.

Perjantai-illan kunniaksi lähdettiin muutamille drinksuille Vanhaan Kaupunkiin. Se on ihana paikka niin päivällä kuin illalla ja kaikki sanoo että se on ”place to be”. The Black Marketissa, missä oltiin viime viikonloppuna, oli jotkut kinkerit ja sinne maksoi sisään niin päätettiin kokeilla toista paikkaa. Päädyttiin sellaiseen kuin The Old Pumphouse. Se oli supertunnelmallinen, isohko pubi, jossa takkatulet roihusi telkkariruuduilla ja ihania valoja joka paikassa. Juotiin taas Malibut with lemonade ja ai että, NAM! Aika meni siivillä Tiian kanssa, kun kysyttiin toisilta kysymyksiä ”kumman kaa olisit mielummin” –periaatteella. Hahaa, se on parasta viihdettä!

Lauantaina lähdettiin tekemään Brighton part. 2 kierros. Suunnitelmana oli nähdä SE Brightonin laituri ja museo ja pikaisesti käydä muutamassa kaupassa. Ensin suunnattiin juna-asemalta museolle. Museo oli iso ja moderni ja siellä oli kaikenlaista upeaa nähtävää. Vaatenäyttely oli maksullinen ja sinne ei menty. Se olisi ollut varmasti tosi mielenkiintoinen. Museolta jatkettiin Brighton Pierille, eli laiturille. Laituri oli ISO. Siellä oli paljon ruoka, koru ja muita säläkioskeja sekä huvipuistolaitteita ja ravintola. Aivan ihana paikka jättimäisistä puluista huolimatta. Piti koko ajan varoa ettei ne hyökkää tai pommita (=pasko niskaan), sillä Tiiaa pommitettiin perjantaina. Töihin mennessä huomasin, että sillä on jotain valkoista selässä. Hahahaaa! Käytiin lounaalla ihan kivassa italialaisessa ravintolassa ja siitä lähdettiin kiertämään muutama kauppa. Brighton on ihanan värikäs kaupunki ja siellä näkee myös erilaisten pukeutumistyylien kirjoa. Siellä kaikki kukat kukoistaa.

Illalla lähdettiin vielä käymään ulkona. Mentiin taas Black Markettiin ja siellä on ilmeisesti lauantaisin kunnon bileet! Aivan törkeesti jengiä. Viime viikolla siellä oli meijän lisäksi ehkä 10 ihmistä. Siellä taas kaks suomalaista typykkää istuskeli toppatakkien kanssa kun tässäkään paikassa ei sitä narikkaa ole. Voi huoh, mä sanon. En vaan voi käsittää miten ihmiset tarkenee tulla näihin baareihin ilman takkeja ja kulkea tuolla merituulen tuiskeessa pelkällä topilla. Ei tulisi mieleenkään.

Täällä on myös yleisestikkin ihmiset todella ystävällisiä ja kohteliaita. Ihmiset kutsuvat helposti toisiaan lellittelynimillä ja muakin on kutsuttu nimillä ”darling” ja ”love”. Se on ihanan kuuloista ja tämä koko kulttuuri on niin lämminhenkinen. On myös toisenlaisia kohteliaisuuksia sadellut vähän joka suunnalta. Lähes aina kun kävellään töihin tai vaikka keskustaan joko autot tööttäilee tai miehet viheltelee tai huutelee jotain nasevia lausahduksia. Ehkä mä oon sitten täällä Englannissa hyvännäköinen?! Jooooopajoo…

Sunnuntaina vietettiin laiskaa päivää ja pestiin muutama koneellinen pyykkiä. Tekipä hyvää.

xoxo, Laura 


Brighton kuvia:

  


 
1 kommentti:

 1. Ihanasti taas tekstiä ja kuvia!:D
  Vahvistuu joka kerralta mun stereotyyppinen mielikuva siitä että Englannissa on aina pilvistä ja märkää :D
  Ei tosin ole näissä Suomenkaan keleissä hurraamista; joka päivä joko räntää tai pakkasta, mikä tietää kivoja pääkallokelejä tienpinnoilla.
  Ehkä se aurinko on kuitenkin olemassa tuolla jossain pilviverhon takana.

  Voi hyvin!

  -Caisa

  VastaaPoista